Corpet

Despre Coriolus - Generalitati

Despre Coriolus Corpet sau Coriolus versicolor poate furniza iubitorilor de animale si medicilor veterinari, un nou instrument in efortul de a combate efectele unor boli virale sau cronice la animale de companie.

In cele mai multe cazuri, suplimentarea dietei cu Coriolus versicolor, imbunatateste atat statusul imunitar, cat si tonusul vital.

La caini si pisici, Coriolus versicolor a fost utilizat pentru a stimula sistemul imunitar la animalele supuse chimioterapiei precum si pentru ingrijirea paliativa a cancerului in faza terminala. Mai recent, Coriolus versicolor a fost folosit pentru a sprijini sistemul imunitar al animalelor supuse virusului Epstein Barr sau a altor provocari virale.

Metoda prin care este stimulat sistemul imunitar prin intermediul nutrientilor specifici se numeste imunostimulare. Acest concept poate fi aplicat in orice situatie in care se foloseste un regim nutritiv particular pentru modificarea raspunsului inflamator sau imunitar.

Cu toate acestea, suplimentarea cu Coriolus versicolor nu poate substitui nici una dintre procedurile medicale uzuale. Acesta trebuie considerat un produs complementar de imunomodulare pentru stimularea sistemului imunitar al unui animal. Datele prezentate pe acest website subliniaza experienta clinica privind administrarea de Coriolus versicolor la caini si pisici.

In Japonia, un extract al ciupercii Coriolus versicolor, Krestin (PSK), este utilizat ca baza a imunoterapiei la pacientii cu cancer. In cazurile de cancer, PSK-ul este administrat pacientilor supusi radioterapiei, chimioterapiei sau chirurgiei, in scopul ameliorarii sistemului lor imunitar. Doi proteoglicani ai Coriolus versicolor – PSK (polizaharidul K) si PSP (polizaharidul-peptid), au demonstrat cel mai mare potential. In experimentele efectuate pe subiecti umani din Japonia, la sfarsitul anului 1970, PSK a crescut semnificativ supravietuirea la 5 ani sau mai mult in cazurile de cancer de stomac, colon si rect, esofagian, rino-faringian si pulmonar (tipul cu celule mari) si in grupul cu cancer de san.

Atat PSK cat si PSP au stimulat puternic productia celulelor imunitare, au redus efectele chimioterapiei si au ameliorat infiltratia tumorala a celulelor dendritice si T citotoxice. Toleranta lor optima, beneficiile dovedite asupra supravietuirii si calitatii vietii, cat si compatibilitatea sa cu tratamentele chimioterapeutice si radioterapeutice, le fac sa fie frecvent recomandate in regimurile de tratament ale cancerului.