Corpet

Despre Coriolus - Ce este micologia ?

Despre Coriolus Micologia este studiul ciupercilor si nutritiei cu ciuperci din cele mai vechi timpuri. Pana de curand, liderii nutritiei pe baza de ciuperci au fost fie japonezii, coreenii sau chinezii, pana cand micologia sau studiul valentelor nutritionale ale ciupercilor a devenit o ramura a Medicinii Traditionale Chineze. In esenta, ciupercile reprezinta cele mai vechi plante adaptogene (care stimuleaza rezistenta non-specifica).

In plus, avand in vedere ca ciupercile reprezinta un singur „ingredient”, aceasta clasa de „adaptogene” este in masura sa indeplineasca atat standardele de control europene cat si cele din Statele Unite.

Pana în prezent, majoritatea informatiilor clinice privind nutritia cu ciuperci (miconutritia) au fost realizate în Japonia, Coreea si China. Recent au aparut si studii clinice europene, care au reconfirmat proprietatile imunostimulatoare ale ciupercilor asupra populatiei non-asiatice.

In acest domeniu de activitate este extrem de important sa fie reconfirmate standardele de control al calitatii si caietele de sarcini privind cultivarea, deoarece cele doua probleme principale asociate cu miconutritia sunt:

1. In timpul procesului de cultivare, ciupercile elibereaza enzime pe care apoi le absorb in mod indirect impreuna cu metale grele, bacterii si/sau alte produse chimice din zona de cultivare. Diferite produse obtinute si bazate pe acesta tehnologie si cu provenienta diferita, au fost depistate a fi contaminate cu E-coli, metale grele sau pesticide. Prin urmare, contaminarea materiei prime este o problema.

2. Etichetare gresita a ciupercii Cordyceps militarium atunci cand este comercializata drept Cordyceps sinensis.

Mycology Research Laboratories Ltd. (MRL) comercializeaza produsele sale obtinute printr-o tehnologie proprie brevetata (care garanteaza cultivarea fara contaminanti) combinata cu standardele de productie organica ale Uniunii Europene.
Toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele GMP si HACCP, atat la facilitatile din Olanda cat si din Statele Unite.