Corpet

Studii clinice - Studiu de caz #1

Subiect: Pisica cu leucemie felina (FELV).

Diagnostic:
In mai 2001, o pisica in varsta de trei ani a prezentat simptome de oboseala, tristete, lipsa apetitului, pierdere in greutate si deshidratare marcata. Pisica a fost diagnosticata pozitiv la testul FELV si negativ la testul FIV (virusul imunodeficientei feline) in martie 2001 (in alt laborator). FELV determina leucemie la pisici si a fost luata decizia de a sustine sistemul imunitar cu Coriolus versicolor. Pe data de 1 mai 2001 a fost initiata administrarea de Coriolus versicolor conform urmatoarei scheme: Ziua 1-15 - 2 tablete/zi zdrobite si amestecate cu hrana. Ziua 15-90 - 1 tableta/zi zdrobita si amestecata cu hrana.

Observatie #1 - 1 Iulie 2001
Temperatura rectala 37,9ºC, pisica in buna stare de sanatate si capabila de a se misca cu usurinta.

Observatie #2 - 19 august 2001
Temperatura rectala 38,5ºC, pisica in buna stare de sanatate, cu mult mai multa energie si apetit crescut. Se decide continuarea administrarii a 1 comprimat pe zi.

Observatie #3 - 26 octombrie 2001
Timp de 15 zile, pisicii nu i s-a mai administrat Coriolus versicolor si a pierdut 1 Kg in greutate, cu o vizibila diminuare a activitatii fizice; se reia administrarea cu 1 comprimat/zi.

Observatie #4 - 2 ianuarie 2002
S-a scazut administrarea la 1 comprimat la fiecare 3 zile.

Observatie #5 - august 2004
Pisica ramane cu o administrare de 1 comprimat la fiecare 3 zile si continua sa fie activa.

Comentarii:
Coriolus versicolor nu este capabil de a elimina virusul FELV, dar furnizeaza o metoda de a controla virusul sustinand sistemul imunitar al pisicii. Pisicii i se continua terapia de intretinere cu 1 comprimat la fiecare 3 zile.
Aceasta abordare permite intarirea sistemului imunitar impotriva variatiilor ambientale care pot afecta sistemul imunitar al pisicii, mentinand un nivel controlabil al incarcarii virale.